In dit artikel leggen we je uit hoe je met Feather de donatie optie kunt gebruiken. Ook laten we zien hoe je lezers portemonnee kunt aanpassen die past bij jouw wensen.

----------------------------------

Inhoudsopgave:

1. Hoe werken donaties in Feather?
  2. Donatie bedragen aanpassen
  3. Tekst van de lezers portemonnee aanpassen
  4. Kleur van de knoppen van de lezers portemonnee aanpassen

----------------------------------

1. Hoe werken Donaties in Feather?

Als je een artikel publiceert en de prijs niet specificeert, dus als je de artikel prijs (price in €) op "0" houdt voegt de plugin automatisch de donatie knop onder je artikel.

Wanneer je de prijs aanpast naar bijvoorbeeld 5 cent (let op: noteer 0.05 en niet 5 want dit is €5 euro, tenzij je dat natuurlijk bedoelt 😉), dan zal je artikel per stuk verkocht worden en dus niet onder donaties vallen.

👉 Let op: De donatie optie verschijnt onder ieder artikel standaard wanneer deze niet in de betaal-per-artikel of abonnementen plannen valt. Deze standaard kun je uitzetten door naar je administratie veld te gaan:

Hier zie je 'Enable donations on posts without price' aangevinkt:

Haal het vinkje weg en dan zal niet standaard de donatie portemonnee verschijnen. Het is (nog) niet mogelijk dit per artikel te bepalen.

💡 Wil je als eerste op de hoogte zijn dat deze functie is toegevoegd? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

2. Donatie bedragen aanpassen

Als je de plugin gaat gebruiken staan de donatie bedragen, hiermee bedoelen we het bedrag wat jouw lezers zien, standaard op €25, €50, €75 en €100 euro. Ook is er een veld waar jouw lezers een zelf gekozen bedrag laat toevoegen.

👉 Let op: Met Feather kun je alleen bedragen boven de €1 ontvangen. De reden waarom je geen lager bedrag kunt doneren, is omdat anders de transactie kosten te hoog worden.

Wil je de donatie bedragen aanpassen, ga dan naar je administratie veld:

Als je hierop klikt zie je het "wallet customization" veld. Hier kun je de bedragen specificeren door middel van de code " donate-suggestions= " aan te passen en dan op 'save' te drukken. Bijvoorbeeld " donate-suggestion=25,50,75,100 + save " laat op de lezers portemonnee de bedragen €25, €50, €75 en €100 euro zien + het veld om zelf een bedrag te specificeren.

💡Tip 1: Wil je maar 3 opties aanbieden dan is dit heel eenvoudig! Je voert dan gewoon één bedrag minder in, bijvoorbeeld " donate-suggestion=25,50,75 ". Vergeet niet op save te drukken 😉.

💡Tip 2: Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen bereid zijn om online hogere bedragen te doneren. We raden je aan de vooraf gespecificeerde prijzen niet te laag te zetten, zo breng je jouw lezers al in de juiste mindset!

3. Tekst van de lezers portemonnee aanpassen

Wanneer je Feather installeert staat er standaard een tekst in de donatie knop die jouw lezers zien.

Deze tekst die jouw lezers te zien krijgen kun je aanpassen naar tekst die past bij de waarden van jouw site.

Om dit aan te passen ga naar je weer maar het administratie veld en de 'wallet customization' (check hierboven 👆🏾 als je vergeten bent hoe).

Voeg de regel "donations-message-headline= <voeg tekst toe>" en druk op 'save'. Vergeet niet om je eigen tekst achter het "=" teken aan te passen natuurlijk.

In dit voorbeeld 'Hoi, Doneer Hier!' wordt dit weergegeven als:

Wil je de 'body' van dit veld aanpassen, oftewel de meer uitgebreidere tekst onder de titel, dan voeg je een tekst toe achter "donations-message-text= <voeg je tekst toe>" en druk op 'save'. Deze tekst kun je zo lang of kort maken als je wilt.

Als je de tekst achter "donations-message-text=" toevoegt dan ziet dat er zo uit op de portemonnee van je lezers:

👉 Let wel op dat als je een erg lange tekst toevoegt de portemonnee erg lang wordt en dit ziet er misschien niet zo netjes uit.

4. Kleur van de knoppen van de lezers portemonnee aanpassen

Ga wederom naar het administratie veld en wallet customization. (Check hierboven 👆🏿 als je vergeten bent hoe).

Het veld "color-primary=" kun je hier toevoegen of aanpassen door een kleurcode toe te voegen achter het "=" teken.

💡Tip 3: Geen inspiratie? Op deze site kun je codes vinden door op een kleur welke je mooi vindt te klikken: https://html-color-codes.info/

👉 Je hoeft geen # toe te voegen overigens achter het "=" teken.

Vond je dit artikel nuttig? Laat het ons dan weten door op 😃 te drukken. Suggesties hoe we dit artikel kunnen verbeteren? In het administratieveld kun je met ons direct een chat sturen. We proberen altijd zo snel mogelijk te reageren.